BUP #13 KARTAL – MALTEPE FARKINDALIK TURU

İPTAL EDİLMİŞTİR.

Maalesef, 10 Aralık akşamı İstanbul’u kana bulayan saldırıda 44 şehit verdik. Çok sayıda yaralımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet , geride kalanlara sabırlar ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu sebeple bir ay önceden planlanan, 18 Aralık BUP #13 KARTAL – MALTEPE Farkındalık turunu yapmanın bir anlamı ve heyecanı kalmamıştır.

Bisikletli ulaşıma dikkat çekmek ve bisikletlilerin de trafikte hakları olduğunu göstermek için 18 Aralık 2016 Pazar günü KARTAL’DAYIZ, MALTEPE’DEYİZ.

Buluşma : 11:30
Hareket : 12:00
Sürüş Güzergahı : Kartal Metro Durağı – Kartal – Maltepe – Küçükyalı – Bostancı – Suadiye – Erenköy – Göztepe
Kırmızı Işık Eylemi : Göztepe 60 Yıl Parkı Trafik Işıkları

Toplam sürüş mesafesi 18 km.dir.
Caddelerin sağ şeridi bize ait olacak şekilde yavaş tempoda sürüş gerçekleştireceğiz.
Molalar ile birlikte tahmini tur süresi 3 saattir.

BUP13_

Facebook etkinlik sayfası için görsele tıklayın.

BUP turları performans turları değildir. Amacı bisikletin ulaşım aracı olarak da kullanabileceğini topluma göstermektir. Etkinlikte sürüş hızı 15 – 16 km. civarında gerçekleşecektir. Lütfen neden yavaş gidiyoruz, gibi sorular yöneltmeyelim.
Bisiklet zillerinizi, düdüklerinizi ve aydınlatmalarınızı yanınıza almayı unutmayın. BUP tur başlangıcında ipli düdük dağıtımı da yapacaktır.

Buluşma yeri olan KARTAL Metro İstasyonuna gidebilmek için, metroya bisikletinizle 09:00-16:00 arasında ve 20:00-00:00 arasında binebilirsiniz (ek ücret yok). bkz. Toplu Taşımada Bisiklet

Avrupa yakasından katılacaklar için program :

Saat: 10.30 Kadıköy’de buluşma ve Kadıköy METRO’dan Kartal’a hareket.
(Not: Avrupadan gelecekler için, Marmaray’da pazar günleri saat sınırlaması yok ve ek ücret yok.)

Bu etkinlik, yarı farkındalık eylemi, yarı farkındalık sürüşüdür. Haklarımızı araç sürücülerine hatırlatmak için Kartal’dan, Maltepe, Küçükyalı minibüs caddesi üzerinden yolun sağ şeridi bize ait olmak üzere Göztepe 60. Yıl Parkı Bağdat caddesi trafik ışıklarına kadar bisiklet süreceğiz. Özellikle minibüs caddesindeki minibüslerin dikkatini çekeceğiz.

BUP13_ROTA

BUP #13 Rotası

14 Aralık 2012 tarihinde sökülen bisiklet yolunun başlangıç noktası olan Göztepe ışıklarda kırmızı ışık eylemi gerçekleştireceğiz.
14 Aralık 2012’de bisiklet yolunun sökülmesiyle (BYSÇ) Bisiklet Yoluna Sahip Çık ve daha sonra 19 Aralık 2013 tarihinde (BUP) Bisikletli Ulaşım Platformu doğmuştur.

Eylem noktası Göztepe ışıklarda “TRAFİKDE BİZ DE VARIZ !” VE “SAĞ ŞERİT YASAL HAKKIMIZ !” yazılı büyük pankartlarımızı açacağız.

Kırmızı ışık eylemi 1 saat sürecek ve etkinlik bitişi gerçekleşecek.

Tüm BUP gönüllüleri ve tüm bisikletliler davetlidir.

NOT : Kırmızı ışık eylemi trafiği bloke etme veya yaya geçidini işgal etme eylemi değildir. Araçlara kırmızı yandığı andan itibaren araçlara doğru pankart açacağız. Her kırmızı ışıkta bu işlem bir saat süresince gönüllü bisikletliler tarafından tekrarlanacaktır. Pankart tutma işini dönüşümlü olarak tüm katılımcılar gerçekleştirebilir.

This entry was posted in Eylem – Etkinlik. Bookmark the permalink.