Berlin İstanbul Bicycle Talks (8-10 Şubat 2019

Changing Cities 17.02.2019 – İstanbul’da da bisikletli dönüşüm gerçekleşiyor. Bisikletli Ulaşım Platformu’nun (BUP) kurucu ve üyeleri “Berlin İstanbul Bicycle Talks” (Berlin & İstanbul Bisiklet Konuşmaları) buluşmasında İstanbul’un bisikletli ulaşımdaki olumlu dönüşümünden bahsettiler.

Şubat ayının ikinci hafta sonunda Türkiye’ye giden temsilcilerimiz Inge Lechner ve Jan Michael Ihl, Istanbul’da birçok bisiklet aktivisti ile buluştular (bu arada buluşmadaki katılımcı kadın sayısı, erkeklerden daha fazla idi) ve İstanbul’un bisikletli ulaşım altyapısını bedenen ve ruhen yaşama fırsatı edindiler.

Bir atölyede (IDEA Kadıköy’de, İstanbul’da Kadıköy Belediyesine ait), İstanbul metropolünün her bölgesinden bisikletliler ortak proje olan #VisualCount’u tartıştılar. #VisualCount çalışması, Berlin merkezli yazılım geliştiriciler tarafından başlatıldı ve şimdi İstanbul’da test edilmesi planlanıyor. Bu yazılımla, konu hakkında bilgi sahibi olmayan biri bile kolaylıkla otomatik olarak trafikteki bisikletlileri sayabilecektir. Yazılım sayesinde, mevcut ölçüm tesislerinde (örneğin belediyelerde) kullanılan kapsamlı teknolojik ekipmana ihtiyaç kalmıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi trafikteki bisikletlilerin sayısını belirleyemiyorsa, #VisualCount teknolojisi trafikteki bisikletlilerin sayısını belirlemek adına İstanbul’da, Berlin’de olduğundan daha faydalı bir kullanımda olacaktır.

Berlin İstanbul Bicycle Talks, Robert Bosch Vakfı tarafından desteklenerek hayata geçti. Changing Cities ve Türkiye’den katılımcılar ve bisikletli aktivistler, Berlin ve İstanbul kentleri arasındaki ve kardeş ilçeler olarak belirlenmiş Friedrichshain-Kreuzberg ve Kadıköy arasındaki işbirliğini sürdürmek istiyor. İstanbullular şimdiden birkaç adım ileriyi görebiliyorlar: Atina ve Prag’da dönüşüm ve buluşmalar pek yakında!

This entry was posted in Çalışma – Proje, Eylem – Etkinlik, Video – İnfografik. Bookmark the permalink.

Yorum Bırak