Bağdat Caddesi Bisiklet Yolu, sökülmeden önce!

Bu video, saat 19:30 sularında İstanbul Bağdat Caddesinde yeni yapılan ulaşım amaçlı bisiklet yolu üzerinde Göztepe-Çiftehavuzlar arasında çekilmiştir.
Aynı gün içinde İBB tarafından montajı gerçekleştirilen separasyon malzemeleri ve diğer malzemelerin yerleştirilmesi işlemlerinin, ertesi gün Kızıltoprak istikametine doğru devam etmesi bekleniyordu.

Ancak, 13 Aralık 2012 Perşembe günü boyunca gerçekleştirilen montaj işlemleri esnasında, “TRAFİK SIKIŞIYOR” gerekçesiyle gelen şikayetler üzerine, İBB ekipleri yerleştirilen tüm malzemeleri 14 Aralık 2012 Cuma sabahı bir çırpıda toplayıp sol şeridi tekrar trafiğe açmış ve kendisinin yaptığı bisiklet yolunu kaderiyle baş başa bırakmıştır. 

Bu ve benzeri bisiklet yollarını kullanmayı bekleyen yüz binlerce insan olduğunu kimse unutmamalıdır.

Daha sağlıklı, daha çevreci ve daha ekonomik bir yaşam için gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de “ulaşım amaçlı bisiklet yollarına” kesin olarak ihtiyaç vardır.

İstanbul’daki ve Türkiye’deki milyonlarca bisikletseverler adına İBB’yi bisiklet yolundan kaldırmış olduğu güvenlik ve separasyon malzemelerini yeniden ve en kısa sürede monte etmeye davet ediyoruz.

This entry was posted in Çalışma – Proje. Bookmark the permalink.