İnönü Caddesi BİSİKLET YOLUNA SAHİP ÇIK Etkinlikleri

Kadıköy Belediyesi tarafından Ocak 2016 başında İnönü Caddesi başından başlayan ve Kozyatağı Metro İstasyonuna ulaşan bir bisiklet yolu yapıldı. Bu bisiklet yolunun ilk metreleri cadde üzerindeydi. Cadde üzerinde şeritlerin yeterli olmadığı noktalarda yol kaldırımdan devam ettirildi sonra tekrardan caddeye alındı. Lakin…

Lakin bisiklet yolunun ilk metreleri esnafın “gelen müşterilerimiz bisiklet yolu nedeni ile park yapamıyor, mallarımızı indiremiyoruz” şikayeti sebebi ile caddeden kaldırıldı. Evet! yepyeni bisiklet yolunun ilk metreleri esnafın baskıları sonucu kaldırıldı. “Kimse burada bisiklete binmiyor ki, neden bizi mağdur ediyorsunuz. Bakın yol ileride kaldırımda. bizim önümüzdeki yolu kaldırıma alın” denildi. Önceki tecrübelerimiz bize gösteriyor ki kaldırımdaki bisiklet yolları yayalar ve park eden araçlar nedeni ile daha fazla işgale açıktır.

Bisikletli Ulaşım Platformu’nun bünyesinde yer alan BİSİKLET YOLUNA SAHİP ÇIK grubu olarak İnönü Cadesindeki bu bisiklet yolunun daha fazla kaldırıma kaydırılmasını ve ulaşım amacını yitirmesini istemiyoruz.
Ve diyoruz ki gelin Şubat ayında pazarları bu Bisiklet yolunda bisiklet sürelim ve ne kadar kullanışlı bir bisiklet yolu olduğunu hem esnafa hem cadde sakinlerine gösterelim.

İlk etkinlik 7 şubatta!
Kaçırdım diye üzülme, 14 Şubatta da (bir sevgilimizde bisikletim değil mi) bisiklet yolundayız. “Hava soğuk ben havalar ısınınca binerim o yolda” dersen kelebek ömürlü Bağdat Caddesindeki bisiklet yolunu hatırlatalız sana. Yapıldığı günün gecesinde söküldü. Çok beklersen bu yolu da kaybedebilirsin, zaten ilk metreleri gitti bile!!!

Saat 12:00’de Söğütlüçeşme Metrobüs durağı girişinde buluşuyoruz.
12.15’de hareket ediyoruz.

Gidiş rotamız.
gidis rotasiParkta 30 dakika mola sonrası Dönüş rotamız

donus rotası

Zillerimizi ve düdüklerimizi unutmuyoruz!
Kask kendi güvenliğiniz için gereklidir.

2016 senesinin bu ilk etkinliğine bütün bisikletliler davetlidir.

BYSC47_2

 

Sosyal medya hesabım yok diyorsan sayfanın altında bulunan “BUPlog via Eposta” yerinden mail listesimize kayıt ol, bütün BUP haberleri mailine gelsin.


Social_Icon-06 Social_Icon-03 Social_Icon-07 Social_Icon-04 Social_Icon-09 Social_Icon-08 Social_Icon-10 Social_Icon-05

This entry was posted in Eylem – Etkinlik. Bookmark the permalink.