Bisikletli Ulaşım, Kadıköy’ün 5 Yıllık Stratejik Planlarında

Kadıköy Belediyesinin “Kadıköylülerden 5 Yıllık Stratejik Plana Katkı” konulu çalıştay serisinin ilki 6 Temmuz 20014 Pazar günü gerçekleşti.

Sabah 10:30’da başlayıp 19:30’a kadar süren ve 18-35 yaş arası gençlerin (ve kendini genç hisseden her yaştaki insanın) katıldığı çalıştaya tüm bisikletlileri temsilen Bisikletli Ulaşım Platformu olarak biz de katıldık.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun da bizzat takip ettiği ve yaklaşık 100 kişinin katıldığı çalıştayda pek çok farklı konuda beyin fırtınası yapılarak Kadıköy’ün eksileri ve artıları belirlendi, tartışıldı ve son bölümde gruplara ayrılan katılımcılar kendi içlerinde tartışarak çok çeşitli konu başlıkları altında (Kültür-Sanat, Sosyal Yaşam, Ulaşım, Ekoloji, Sağlık, Kültürel Miras, Kentsel Dönüşüm, Kamusal Alanlar, Aktif Yurttaşlık, Kadıköy Kurumsal Hizmetler, vb…) önerilerini bir taslak metin halinde sundular.

BUP olarak çalıştaya katılan herkese bisikletli ulaşımın, ulaşım amaçlı bisiklet yollarının, paylaşımlı yolların ve Avrupa şehirlerinde olduğu gibi her mahallede akıllı bisiklet istasyonlarının olmasının öneminden detaylı şekilde bir kaç defa bahsettik.

Bunun sonucunda çalıştay öncesi bisiklet ile alakası olmayan katılımcıların da ilgisini çektik ve son bölümde farklı grupların hazırladığı sunumlarda “Ulaşım” başlığı altındaki öneriler arasında bisikletli ulaşımdan bahsedilmesini sağladık.

Her grubun ortak biçimde bisikletli ulaşımı bir çözüm önerisi olarak sunması Kadıköy Belediye Başkanının ve ilgili diğer yetkililerin dikkatini elbette fazlasıyla çekti.

BUP olarak önümüzdeki dönemde devam edecek olan diğer çalıştaylara da katılacağız ve bisikletli ulaşımı sürekli gündemde tutacağız.

Bu vesileyle Pazar günü yapılan çalıştaya katılan BUP takipçisi tüm bisikletli arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

KADIKOY_BESYIL_PLAN

This entry was posted in Çalışma – Proje, Haber. Bookmark the permalink.