BUP #İklimİçinSesVer Kadıköy Bisiklet Turu – 8 Eylül 2018

Dünyanın dört bir yanında 73 ülkede 500’ün üzerinde gerçekleşen “Rise for Climate / İklim için Ses Ver” küresel etkinlik gününe Bisikletli Ulaşım Platformu olarak Kalamış Atatürk Parkı’ndan katıldık. Çok anlamlı bir etkinliğe imza atan, #iklimicinsesver en tüm bisiklet severlere sonsuz teşekkürler. 


8 Eylül Cumartesi günü dünyanın dört bir yanında 73 ülkede 500’ün üzerinde gerçekleşecek “Rise for Climate / İklim için Ses Ver” küresel etkinlik gününe Bisikletli Ulaşım Platformu olarak Kalamış Atatürk Parkı’ndan katılıyoruz.

Saat 13.30’da Kalamış Atatürk Parkında buluşuyoruz, hareket saati 14.00

Facebook Etkinliği için Görsele Tıklayın

Rotamız Kalamış sahilden Suadiye – Suadiye’den Bağdat cd. çıkıp Bağdat cd. üzerinden Kızıltoprak – Altıyol – Altıyol Boğadan dönüş yapıp Yoğurtçu parkı güzergahından Kızıltoprak ve saat 15.00’de Kalamış parkına giriş yapıyoruz.

Etkinlik öncesi Kadıköy Belediyesi tarafından tişört – kep – rozet – sticker dağıtılacaktır.

Yerel yönetimlerin iklim krizine karşı somut adımlar atmasının talep edileceği küresel etkinlik gününde, Kalamış Parkı’nda yetişkinlere ve çocuklara yönelik farklı atölyeler, perküsyon gösterileri ve katılımcılarla birlikte bir “ses verme” etkinliği gerçekleşecek. Etkinlikte küresel ısınma ile mücadelenin bireysel ölçekte en önemli sembolü bisikletliler de alana bisikletleriyle gelecek.

İklim Elçileri, Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün yürüttüğü AB projesi kapsamında verilen eğitimle bir araya geldi. Kadıköy Kent Konseyi ve ilgili sivil toplum örgütlerinin desteği ile sesini duyuran İklim Elçileri, eğitim, proje, iletişim konularında oluşturdukları gruplar ile çalışmalarını yürütmektedir. İklim Elçileri 12 – 14 Eylül’de San Francisco’da gerçekleşecek Küresel İklim Eylem Zirvesi hemen öncesinde yerel yönetimlere “bir an önce harekete geçin” diyecek.

8 Eylül İklim İçin Ses Ver etkinlikleri hakkında daha fazla bilgi için: http://www.iklimicinsesver.org

#iklimiçinsesver #RiseforClimate

This entry was posted in Eylem – Etkinlik. Bookmark the permalink.

Yorum Bırak