Bisiklet ve Kent Çalıştayı 2017

“Yüzünü Bisiklete Dön”

Don Kişot Bisiklet Kolektifi tarafından 21-22 Ekim 2017 tarihlerinde 2 gün boyunca gerçekleştirilecek olan çalıştay , ‘Yüzünü Bisiklete Dön ‘ sloganıyla kent ve yurt genelindeki bisiklet severleri, İstanbul’da (TAK)Tasarım Atölyesi Kadıköy’ de bir araya getirmeyi planlıyor.

Hava kirliliği, trafik sorunu, fosil yakıt stokları ve insan bedeninin spora duyduğu ihtiyaç göz önünde bulundurulduğunda yerel yönetimlerin bisikletli erişim için radikal ve ivedi adımlar atmamaları intihar ile eş anlam taşımaktadır.Yapılan araştırmalar gösteriyor ki 10 yıl içerisinde özellikle metropoller başta olmak üzere, bisikletli erişimin yaygınlaşmaması durumunda yaşanacak sorunlara çözüm üretemez hale geleceğiz.Kalkınma adı altında kentlerin ,hem insanlar hem de diğer canlılar için yaşanması daha zor alanlara dönüştürüldüğü günümüzde ,ulaşımın her geçen gün daha büyük bir kriz ve çevre-gürültü kirliliğine dönüştüğüne dikkat çekilecek olan çalıştayda ,belirlenen konu başlıkları adı altında; akademisyenler, kent planlamacıları, hukukçular, medya uzmanları, triatlon sporcuları, bisiklet aktivistleri ve ilgili konuşmacılarla sorunlar masaya yatırılarak çözüm kanalları aranacak.

Çalıştayda ayrıca serbest kürsü ve çalışma grupları oluşturulacak olup, yurt genelinden görsel bağlantılar kurularak ,bisiklet kullanıcıları ve katılımcılar konu başlıkları çerçevesinde kazanımları ve tecrübelerini paylaşacaklar.

Üretilecek fikirler çerçevesinde, yerel yönetimlere yol göstermek ve nihai olarak da yaşadığımız kentlerin nasıl daha fazla bisiklet dostu olabileceği ve bisiklet kullanımının arttırılacağı konusunda oluşturulacak sonuç deklerasyonu ile basılı ve görsel dökümanlar paylaşılacak.

Çalıştay programı aşağıda belirtildiği şekilde organize edilecek;

a) Bisiklet Kalp Dostudur – Prof. Dr. Ali Serdar FAK (Marmara Üniversitesi Hipertansiyon ve Ateroskleroz Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi)

b) Bisikletin Hukuku – Aysu Melis BAĞLAN (“Sporun Hukukçusu” Sosyal Medya Kullanıcısı ve Kadıköy Bisiklet Birimi Bileşeni)

c) Bisikletli Kadın Olmak – İpek SARAÇ (Triatlon Sporcusu ve Sosyal Medya Uzmanı)

d) İki Teker Üzerinden Dünya’ya Bakmak – Murat SEVİNÇ (Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Eski Öğretim Görevlisi ve Diken Haber Portalı Köşe Yazarı)

e) Bisiklet Ve Medya – Bağış ERTEN (Eurosport Yayın Yönetmeni)

f) Erişilebilirlik – Mahmut KEÇECİ (Engelli Hakları Forumu)

g) Bisiklet Dostu Kent Tasarımı
– Arzu ERTURAN (Şehir Plancıları Odası Üyesi, Sokak Bizim Derneği Başkanı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Araştırma Görevlisi)
– Doç. Dr. Kevser Ismet ÜSTÜNDAĞ (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Bölge Planlama Anabilim Dalı Öğretim Elemanı (Uzmanlık Alanı : Kentsel Planlama , Kentsel Ulaşım Planlaması, Planlama Eğitiminde Temel Tasarım))

h) Bir Aktivizm Aracı Olarak Bisiklet – Don Kişot Bisiklet Kolektifi Aktivistleri

Facebook Etkinlik Sayfası için Görsele Tıklayın

Tarih : 21 Ekim 2017 Cumartesi 13:00 – 19:00
22 Ekim 2017 Pazar 13:00 – 19:00

Mekan/Adres : Tasarım Atölyesi Kadıköy (TAK)
Rasimpaşa Mah. Duatepe Sk. 61 Kadıköy, 34722 Istanbul, Türkiye

Etkinlik Programı

1.GÜN – Saat / Tarih 21 Ekim Cumartesi

13:00 Bisikletin Hukuku
13:40 Bisiklet ve Medya
14:20 Bisiklet Kalp Dostudur
15:00 Kokteyl
16:00 Bisikletli Kadın Olmak
16:40 Serbest Kürsü
17:40 Çay – Kahve Molası
18:00 Çalışma Grupları

2.GÜN – Saat / Tarih 22 Ekim Pazar

13:00 Bisiklet Dostu Kent Tasarımı
13:40 Erişilebilirlik
14:20 Dünya’ya İki Teker Üzerinden Bakmak
15:00 Kokteyl
16:00 Bir Aktivizm Aracı Olarak Bisiklet
16:40 Forum: Bisiklette Yanyana Durmanın Felsefesi
17:40 Çay – Kahve Molası
18:00 Çalışma Grupları

This entry was posted in Haber. Bookmark the permalink.