Avrupa Hareketlilik Haftası – 2017

Oldukça sönük geçen 2016 yılının ardından 2017 yılında, İzmir ile birlikte İstanbul, Bartın, Eskişehir ve Alanya’nın katılımıyla 16 – 22 Eylül tarihlerinde #MobilityWeek kentte yaşayanlara sürdürülebilir ulaşım alternatifleri sunmak, alışkanlıkların değiştirilmesini teşvik etmek amacıyla kentte yaşanan zorlukları anlatmak ve daha sürdürülebilir ulaşım stratejilerine doğru ilerleme kaydetmek için oldukça hareketli geçecek gibi görünüyor.

İstanbul’daki etkinlikleri takip etmek için ajandaya bakmanızı öneriyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Facebook paylaşımından da detaylı bilgi alabilirsiniz.

Bisiklet turu (17 Eylül Pazar günü Yenikapı – Bostancı), Bikes vs Cars film gösterimi, Otomobilsiz Kent Günü (22 Eylül Cuma günü Kartal – Bostancı arası sahil yolu tek yönde trafiğe kapatılarak sadece yaya, bisiklet ve toplu taşıma araçlarına açık olacak), bir süredir pazar günleri motorlu araç trafiğine kapatılan Ordu Caddesinde hava kalitesi ve gürültü seviyesi ölçümü gibi etkinlikler ilginizi çekebilir. Avrupa Hareketlilik Haftası 2017 yılı Türkiye genelinde yapılacak tüm etkinlikler için tıklayın.

Bisikletli ulaşımın değerinin daha fazla kişi tarafından fark edilmesi umuduyla herkesi kentindeki etkinliklere katılmaya davet ediyoruz.

This entry was posted in Haber. Bookmark the permalink.