Bisiklet Dostu İşyeri –­­ ­Bike Friendly Business

Dünyanın farklı ülkelerinde binlerce örneğini görebileceğiniz ‘Bike Friendly Business’ BUP çevirisiyle ‘Bisiklet Dostu İşyeri’ sistemini, Türkiye’de iş konusu bisiklet olan firmaların yanı sıra iş konusu bisiklet olmayan şirketlerde de yavaş yavaş görmeye başlıyoruz.

Bisiklet Dostu İşyeri en temel şekliyle, bir şirketin çalışanlarına sunduğu imkanların içinde bisikletin de olması anlamına geliyor. Şirketin fiziki koşullarına göre ofis-kampüs içerisinde bisiklete binilebilen, tamiri yapılabilen, ofisten eve ve evden ofise ulaşımda şirket bisikletinin kullanılabildiği bir ofisin tanımı. Ofise girdiğiniz andan itibaren her odada, masada, panoda bisiklet görebileceğiniz bir çalışma alanı.

Ankara ODTÜ Teknokent’te faaliyet gösteren OpsGenie, Bisiklet Dostu İşyerinin en güzel örneklerinden biri ve bakın neler anlatıyorlar :

ODTÜ Teknokent’deki ofisimizde personelin gün içinde kullanması için katlanır bisikletlerimiz var. Bike Friendly Business konseptini uygulamaya çabalıyoruz. Çalışanlarımız diledikleri zaman bu bisikletleri kullanabiliyorlar. Gün içinde mini turlar yapıyorlar, öğlen yemeklerinde farklı alternatifler deneyebiliyorlar, hatta ara sıra ev-iş arası ulaşımlarını bu katlanır bisikletlerle yapıyorlar. Bisikletlerin ufak çaplı bakımlarını da ofiste yapıyoruz. Böylece hem çalışanlarımız günlük rutinlerine hareket katıyorlar hem de biz Teknokent içinde bisiklet kullanımını teşvik etmeye çabalıyoruz.

This entry was posted in Haber. Bookmark the permalink.