Avrupa Bisiklet Yarışması – 2016

European Cycling Challenge – 2016

2015 yılında Çankaya Belediyesi’nin bir ilki gerçekleştirerek katıldığı ve tüm Avrupa’ya meydan okuduğu yarışmaya bu yıl Türkiye’den iki şehir katılıyor.

Sadece yerel yönetimlerin kentleri adına başvurabildiği yarışmaya 2016 yılında Ankara adına Çankaya Belediyesi ve İzmir adına İzmir Büyükşehir Belediyesi başvurdu.

Yarışmanın süreceği 1-31 Mayıs 2016 tarihleri arasında bu il sınırları içerisinde yapılacak tüm ulaşım amaçlı bisiklet yolculukları değerlendiriliyor. Ankara veya İzmir’de bisiklet kullanıyorsanız hemen şimdi kendi şehrinizin takımına kayıt olabilirsiniz. Ankara ve İzmir’de oluşturulan alt takımları da inceleyebilirsiniz.

Yarışma boyunca yapılacak yolculukların ECC’nin uygulamasıyla veya akıllı telefon kullanmıyorsanız site üzerinden manuel olarak eklenebileceğini hatırlatalım. Bisiklet yolculuklarının, sayılabilmesi için ECC’nin yarışma kurallarının içerisinde bulunması gerektiği bilgisini de verelim. Örneğin, ortalaması 30km/s’in üzerinde yolculuklar, spor aktivitesi sayıldığından, ulaşım amaçlı olan yarışmada değerlendirmeye dahil edilmiyor.

Yarışma süresince yapacağınız tüm sosyal medya paylaşımlarında #ecc2016eu etiketini kullanabilirsiniz.

Gelecek senelerde daha fazla kent ile yarışmaya katılabilmek dileğiyle, katılan herkese başarılar ve bol pedallar diliyoruz.

ECC2016

This entry was posted in Haber. Bookmark the permalink.