BYSÇ #53 – Bisiklet Yoluna Sahip Çık! Zeytinburnu Bakırköy Ataköy

Son dönemde otomobil işgali ile yeniden gündeme gelen Zeytinburnu bisiklet yolunda gerçekleştirdiğimiz başarılı ve sonuç veren eyleme katılan herkese çok teşekkürler.

Söz konusu yolda her zaman olduğu gibi yine park eden araçlar vardı. Araç sahiplerini uyararak tek tek araçlarını yoldan çekmelerini sağladık. Polise de haber vererek bölgeye mobil EDS aracı getirmelerini sağladık.

Ataköy’de yeni yapılan yaya paylaşımlı “sözde” bisiklet yollarını da gördükten sonra dönüşte sorunlu bölgede EDS aracının hala orada olduğunu ve hiçbir aracın park etmediğini gördük.

Bisiklet yollarının park yeri olmadığını herkese hiç usanmadan göstermeye ve öğretmeye devam edeceğiz.

Eyleme katılan herkese tekrar teşekkürler.

BUP

Fotoğraf Albümü

BYSC53_KOLAJ


 

BUP ve BYSÇ olarak Zeytinburnu-Bakırköy sahili arasında yer alan bisiklet yolundaki farkındalık turlarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Tüm bisikletlileri 17 Nisan Pazar günü saat 13:00’da Zeytinburnu Metro-Tramvay İstasyonu yanındaki (Marmara Forum AVM karşısındaki) Çırpıcı Parkı’ndan başlayacak olan tura katılmaya davet ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde yeniden gündeme gelen otomobil işgaline karşı tepkimizi hep birlikte medeni şekilde göstereceğiz.

Program ve Güzergah :

  • Zeytinburnu Çırpıcı Parkı ana girişinde buluşma (13:00) ve hareket (13:15)
  • Bisiklet yolu boyunca Bakırköy sahile doğru yavaş tempoda süreceğiz.
  • Bisiklet yoluna park etmiş araçlar olduğu takdirde 155 Alo Trafik hattını arayacağız ve gerekirse bir süre polisin gelmesini bekleyeceğiz. Gelen araç sürücülerine bisiklet yoluna park etmenin yasak olduğunu nazik bir dille ifade edeceğiz.
  • Sonrasında Ataköy’de bir kaç ay önce tamamlanan bisiklet yoluna doğru hareket edeceğiz, oradaki bisiklet yolunda sürüş gerçekleştirip eksikleri hep birlikte tespit ettikten sonra Bakırköy sahil yoluna geri döneceğiz, bisiklet yolu boyunca devam edip Çırpıcı Parkında turu sonlandıracağız.

Tüm tur yaklaşık olarak 13 km.dir. Tur yavaş tempoda gerçekleşecektir. Bisiklet zillerinizi ve düdüklerinizi getirmeyi unutmayın!
(Lütfen bisikletlerinizin ayarlarının size göre yapılmış olduğunu ve teknik açıdan (fren, lastik, vb…) ciddi sorunları olmadığını da kontrol etmeyi unutmayın.)

Çırpıcı Parkı’na toplu taşıma ile gelecek arkadaşlarımız için hatırlatma :
– Metro ve Tramvay’a 09:00-16:00 saatleri arasında,
– Metrobüs’e 10:00-16:00 saatleri arasında,
– Marmaray’a pazar günleri her saat,
– Şehir Hatları Vapurlarına her saat,
– Deniz Otobüsüne her saat
bisikletinizle binebilirsiniz.
Deniz Otobüsünde her sefer başına ilk 3 bisiklet ücretsiz, sonraki bisikletler ücretlidir. Diğer toplu taşıma araçlarında bisikletiniz için ek ücret ödemenize gerek yoktur.
* Detaylı toplu taşıma tablosu için : http://bisikletliulasim.com/?page_id=55
* Anlık toplu taşıma bilgilendirmesi için : http://bisikletliulasim.com/toplutasima

Anadolu Yakasından katılacak arkadaşlarımızla Marmaray Ayrılıkçeşme İstasyonunda 11:50’de buluşup 12:00 trenine bineceğiz. Son durak Kazlıçeşme’de inip Çırpıcı Parkına pedallayacağız.

This entry was posted in Eylem – Etkinlik. Bookmark the permalink.