Bisiklet Yoluna Sahip Çık Eylemi #51

Güneşli ve güzel havada BYSÇ #51 eylemini gerçekleştirdik.

Bisiklet yolunu işgal eden araçların sürücüleri ile konuştuk. Kimi hata yaptığını anlayarak hemen bisiklet yolundan ayrıldı, kimi bisiklet yoluna tamamen karşı olduğunu nedenleriyle iletti. Ulaşamadığımız sürücülere mesajımızı iletmek için camlarına stickerlarımızdan bıraktık.

İnönü Caddesi bisiklet yolunda başlattığımız etkinlik serisi boyunca yayalar, sürücüler ve esnaf dahil pek çok grupla diyalog kurduk, bisikletliler olarak herkesi dinliyoruz ve diyaloğu sürdüreceğiz. Bu etkinlik serisini etkin bir toplumsal iletişim çalışmasına dönüştürmek üzere çalışıyoruz. Dönüşümü bir yerden başlatabilirsek yayılacağına inanıyoruz.

BYSÇ #51’e katılarak Bisiklet Yoluna Sahip Çıkan herkese teşekkürler.

Bir sonraki etkinlik/eylemde görüşmek üzere.

IMG_20160306_171422

“Yapımı devam eden” İnönü Caddesi Bisiklet yoluna sahip çıkıyoruz!
Bisikletli Ulaşım Platformu bünyesinde yer alan BİSİKLET YOLUNA SAHİP ÇIK grubu olarak Kadıköy İnönü Caddesinde yapılan bisiklet yolunu boş bırakmıyoruz.
Şubat ayı boyunca pazar günleri gerçekleştirdiğimiz etkinliğe Mart ayının ilk Pazar’ını da ekledik ve SAAT 13:00’de buluşuyoruz.

Bisiklet yolunu kullanalım ve ne kadar kullanışlı olduğunu hem esnafa hem cadde sakinlerine gösterelim istiyoruz. Tura her yaştan bisikletli davetlidir.

Bu güzergahtaki 5. etkinliğimizin başlangıç noktası Bostancı Deniz Otobüsü İskelesidir. Minibüs Caddesi üzerinden devam edeceğiz ve Varış noktası Kadıköy Rıhtım olacak.Bütün bisiklet severleri bu yeni bisiklet yolu üzerinde sürüşe davet ediyoruz.

Bisiklet zillerinizi ve düdüklerinizi yanınıza almayı unutmayın!

BYSÇ #51 Etkinlik Programı :
13:00 Bostancı Deniz otobüsleri İskelesi
13:15 Bostancı’dan hareket

Avrupa Yakasından gelecek olan bisikletliler için bilgi :
Vapur, motor ve deniz otobüslerini gün boyu
Metroyu 09:00-16:00 saatleri arasında
Metrobüsü 10:00-16:00 saatleri arasında
bisikletiniz için ek ücret ödemeden kullanabilirsiniz.

Toplam mesafe 12,5 km.civarındadır. Bisiklet yolu dışındaki güzergahta caddelerin sağ şeridi bize ait olacak şekilde yavaş tempoda sürüş gerçekleştireceğiz.

Facebook etkinlik linki

This entry was posted in Eylem – Etkinlik. Bookmark the permalink.