Kural ihlali şikayetleri ne sonuç veriyor?

Net fotoğraf veya kamera görüntülerine rağmen trafikte kural ihlali yapanları Emniyet Müdürlüğü’nün online şikayet hattına (http://www.egm.gov.tr/sayfalar/ihbar.aspx) ve hatta Cumhuriyet Başsavcılığına ihbar edenlere duyurulur :

– Bisiklet yoluna park eden araçları veya trafikteki herhangi bir ihlali fotoğraflı ve hatta videolu ispat eşliğinde emniyetin online ihbar hattı üzerinden şikayet ettiğiniz takdirde, bu şikayetiniz kesinlikle dikkate ALINMAMAKTADIR. İhlalin trafik polisi tarafından o an bizzat tespit edilmesi gerekmektedir.

– Türk Ceza Kanunu’nun “Kara, deniz, hava veya demiryolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya mal varlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi, iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.” içerikli 179/2 maddesi uyarınca Cumhuriyet Başsavcılığına yapacağınız suç duyuruları, kovuşturmaya yer olmadığı gerekçesiyle reddedilmektedir. Dava açılabilmesi için maddi hasar oluşması veya yaralanmanız veya ölmeniz gerekmektedir. Ya da olay anında orada tesadüfen bir trafik polisinin bulunması ve duruma müdahale edip alkol kontrolü yapması gerekmektedir.

Şikayete konu olan olayın videosu :

This entry was posted in Çalışma – Proje. Bookmark the permalink.